OM MIG

JannaJag heter Janna Pettersson och är i grunden utbildad miljöingenjör. Arbetade som det några år efter examen, men kände hela tiden att ”jag hamnat fel” och istället borde arbeta med något lite mer kreativt. Hade egentligen velat arbeta med form sedan barnsben, men efter gymnasiet var jag mer sugen på att åka skidor och en flytt till Östersund passade fint. Där kunde jag läsa miljö (som ligger mig varmt om hjärtat) på Mitthögskolan.

Vid en arbetsintervju, till en tjänst som miljöansvarig på ett större företag, frågade hon som höll i intervjun efter ett tag om jag inte borde arbeta med något kreativt egentligen. Hennes fråga stack hål på karriärsbubblan, vilket ledde till att jag skolade om mig till grafisk formgivare. Idag är jag intervjuaren evigt tacksam. Man ska syssla med det man tycker om!

Jag har arbetat med form på både reklambyrå och inhouse. Idag frilansar jag, vilket passar mig fint. Projekten varierar. Ibland omsätter jag en kunds idé till färdig produkt inom mitt eget företag och ibland ingår jag i en projektgrupp. Variationen är inspirerande.

> Älskar utmaningar – så utmana mig!